Assalamuaaikum..
Adalah indah sebuah perkahwinan tetapi harus disertakan dengan perisai tatkala munculnya gelora tanpa disangka agar tidak terkejut dan boleh dihadapi bersama.Jangan jadikan sebuah perpisahan sebagai sebuah kebahagiaan..

Selamat Datang ke laman Anna, segalanya yang dicoretkan disini adalah untuk dikongsikan bersama...Teruskan pembacaan anda!!

Dec 26, 2010

Perempuan


"Perempuan suka : 

- lelaki yang gagah – selalu pegi workout kat gym 
- pandai bersukan – bola, basket, ragbi etc. 
- bijak pandai – CPGA mesti sentiasa atas 3.5 
- ada kerja – dining hall, hotel, library etc. 
- ada kereta – especially sports car tak kisah la tahun bila
- pandai jamming – guitar, bass, drum, keyboard etc. 
- pandai buat lawak expecially dpn pompuan 
- tau jalan2 dekat US ni – boleh lead bila pegi travel 
- pandai programming – bleh buat website lawa2 
- walaupon rock tapi alim2 sket – bleh lead solat jemaah 
- berambut pendek dan kemas 
- tak terlalu clean shaved – tinggal la sket janggut in vertical line..macho siot 
- wangi – pandai pilih perfume 
- hadiahkan bunga – even sekuntum rose je 
- selalu hadiahkan teddy bear – kalo kecik bagi banyak2, kalo besar satu je 
- ingat birthday awek – tak lupa bagi hadiah best2 
- pandai amik ati mak and abah awek 
- sanggup teman awek shopping – biarpon berjam-jam 
- bleh bagi pendapat bila awek Tanya “awak, tudung wardina ni sesuai tak dgn saye?” 
- bila cakap dlm phone, let women do the talking – lepas tu kasi komen 

Perempuan tak suka : 


- lelaki yang lemah – kurus, tak workout 
- tak terer bersukan – petang2 tak kuar main, dok umah je 
- study asyik kantoi – dok struggle nak kekalkan CGPA atas 2.0 
- malas cari kerja – harap duit sholar je 
- takde keta – pegi memane tumpang keta orang atau naik bas 
- tak minat muzik langsung – tak leh sembang pasal rock bands 
- takde sense of humor – org buat lawak die blur je 
- takde life – tak gi jenjalan memane and tak tau tempat sekeliling 
- tak celik IT – buat website guna frontpage pon kantoi 
- asyik enjoy siang malam – tak ingat mati 
- rambut serabai – panjang dan tak terurus 
- kuat sangat isap rokok – sekali-sekala takpe la kot 
- badan berbau – malas mandi 
- tak romantic – bila awek mintak berkali-kali baru nak bagi bunga 
- jarang hadiahkan teddy bear - 
- wish happy birthday seminggu lewat – kuat lupa 
- dah bertahun couple – tak pernah jumpa parents awek 
- bagi alasan bila diajak pegi shopping 
- asyik jawab “tak kisah” bila orang tanya pendapat dia 
- bila borak on the phone, die pulak yg pot-pet lebey2"




Love Anna

1 comment:

  1. Barulah aku tau...patut lah ada org tu asyik komplen jak

    ReplyDelete

Cintailah seseorang itu atas dia siapa dia sekarang dan bukan dia sebelumnya.kisah silam tidak perlu diungkitkan lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya dengan sepenuh hati...

Find me

Wasallam...

Thanks for visiting me!!!