Assalamuaaikum..
Adalah indah sebuah perkahwinan tetapi harus disertakan dengan perisai tatkala munculnya gelora tanpa disangka agar tidak terkejut dan boleh dihadapi bersama.Jangan jadikan sebuah perpisahan sebagai sebuah kebahagiaan..

Selamat Datang ke laman Anna, segalanya yang dicoretkan disini adalah untuk dikongsikan bersama...Teruskan pembacaan anda!!

Dec 26, 2010

Ciri-ciri orang menipu

Memang secara lumrahnya kiter sebagai manusia memang tak akan pernah jadi sempurna...ada jer cacat cela yang kiter akan buat...salah satu sikap yang kiter tak boleh lari adalah dengan menipu...bukan aper, kadang-kadang kiter menipu untuk menjaga hati sesetengah orang atau menipu untuk menyelamatkan diri kiter...tapi kalo bagi yang menipu untuk tujuan sajer-sajer tue, erm chek tak dapat nak nolong yer.....Kat sini Anna nak share kan ngan korang ciri-ciri mamat atau minah yang tengah atau pun dah ter...menipu kat u all...ha!!bacalah..


1. Dia akan menyentuh wajah
Hal yang paling umum saat seseorang berbohong adalah dengan menyentuh wajah mereka. Terutama dua bahagian iaitu mata dan hidung...sebab time macam ni lah diorang ni nak elak eye contack dengan kiter...

2. Perubahan suara dan Menjawab terlalu berhati-hati
Perubahan yang kiter dapat  dengar dari nada bicaranya, jika sedang meninggi, maksudnya sebuah 'karya' sedang diceritakan.Selain itu, suaranya yang tegang dan 'maintain' antara ayat berlangsung lama. Itu memang comfirm pembohong.
Selain perkara di atas, jawapan yang agak lama juga dikhuatiri sebagai menipu sebab mereka tengah susun ayat atau cari fakta untuk menipu.....

3. menggaru-garu
Ha!!!!ini yang paling best...kalau tengah bercakap tetiber dia mengaru kepala ker atau mana-mana anggota tubuh, itu tandanya dia tengah 'gabra' atau menipu...simple jer...

4. Gerakan kaki
kalau tetiber masa tengah bercerita, tetiber 'dia' mengayunkan kaki ke tanah (ini bagi yang sedang berdiri lah) itu pun dalam list menipu gak...n kalau yang tengah duduk, tetiber mengayunkan kan kaki...hmmmm..hang pikiak la sendiri

5. Senyum Terpaksa.

Senyum ni adalah sesuatu perbuatan yang ikhlas, kalau tak caya cuber tengok cermin n cube senyum...kan kiter akan menggunakan expresi yang agak lebar kan...kalo tetiber kawan u al menyeringai macam nak tak nak, itu pun leh gak termasuk dalam list akak ni....
kalo u all sudi, gunakanlah tips2 anna ni untuk menyelongkar sesuatu penipuan....
SEBAB
Sebuah kebohongan memang dapat menghancurkan kepercayaan, hubungan sahabat bahkan cinta. WASPADALAH!

No comments:

Post a Comment

Cintailah seseorang itu atas dia siapa dia sekarang dan bukan dia sebelumnya.kisah silam tidak perlu diungkitkan lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya dengan sepenuh hati...

Find me

Wasallam...

Thanks for visiting me!!!