Assalamuaaikum..
Adalah indah sebuah perkahwinan tetapi harus disertakan dengan perisai tatkala munculnya gelora tanpa disangka agar tidak terkejut dan boleh dihadapi bersama.Jangan jadikan sebuah perpisahan sebagai sebuah kebahagiaan..

Selamat Datang ke laman Anna, segalanya yang dicoretkan disini adalah untuk dikongsikan bersama...Teruskan pembacaan anda!!

Dec 26, 2010

elak lelaki penipu

                     Berikut adalah ciri-ciri lelaki penipu 1.Mudah sgt panggil kita syg  (sbb dia ada ramai awek... TERLAMPAU RAMAI... sbb tu x ingat nama... so panggey syg senang... x yah ingat nama) 2.Cepat sgt ckp dia dah jatuh CINTA dgn kita  (dia x nak buang masa n nak kita pun cepat jatuh ke perangkap dia) 3.Bila kita call selalu x angkat.Bila kita SMS ... slalu lmbat jwb... Alasan Busy la... tertido la... (Kalau sekali sekala xpe... kalau tiap2 kali kita call or SMS dia ckp mcm tu... there must be something wrong with this guy ... . girls... BEWARE...  ) 4.Dia ada 2,3 Handphone... ( ini paling bahaya... 1 phone utk bini... 1 phone utk aweks @ cikaro... . ,1 phone utk ofis... ekekekke) 5.Si lelaki selalu marah kita bila kita lambat angkat call or lambat reply SMS (sbb dia takut kita pun mcm dia... pasang ramai)
ade lagi sambungan... nnt i sambung ya... .kawan2 

--->>> ni tambahan dr kawan kita... erm... nak tambah ag: 6: bile kite ade ngn die, n ade org laen call encet die, die pegi jauh2 dr kite sebab nk jwb fon... ermm..fikirlaa nape kan.. 7: bile die xbagi kite pegang encet die lgsung, jgnkan nk pegg, nk tgk2 time die sms pun die xbagi..ermm..mmg SAH..ade xkene.. 8: bile die ngah sms kite elok2, tibe2 die kta nk TDO... fuhh... .mmg weird..kalo tgh mlm xpe, ni awal ag kot.. 9: Bile die cam gelabah bile kite tuduh die sumthing..die mule nk putar cter, mule2 kite nk salahkan die, tp last2 die wat kite ase kite yg bersalah..punye pjg lebar die membebel marah kite, sebenarnye nk cover salah die... ahaks!

tambahan dari akak ... 10.Dia suka ckp besar.YB ni makcik dia... . Menteri tu pakcik dia.Ada rumah besar 500k.Ada company besar... nak expand company la apala.. 11.Dia x lokek belanja pompuan.Apa saja yg pompuan mintak dia akan bagi.Selagi dia belum dapat apa yg dia mahu ( kaum hawa... kalau dia nak belikan apa2.Terima saja... itu rezeki namanya... tapi jgn sekali2 meminta2.Dia bukan suami kamu... n bila2 masa dia boleh ungkit ttg pemberiannya pada kamu... BEWARE girls... ) 12.Bila kamu tanya nama penuh kamu.dia tergagap2 nak jwb.Sebab awek ramai sgt.sampai terlupa nama kamu siapa 13.Fakta tentang dirinya selalu berubah2 sejak dari awal perkenalan hingga kini.  14.Elakkan diri daripada memberi maklumat ttg diri kamu 100 % pada awal perkenalan.Kerana lelaki penipu akan menggunakan info kita utk buat seolah2 kamu ditakdirkan bersama.contoh:tempat lahir kamu... sandakan.dia akan mereka cerita bahawa dia pernah bersekolah di sana.15.Yang nampak alim tu atau sopan dan macam pijak semut pun tak mati tu,korang tolong jangan percaya..itu AUTAR ke semua tuh.....(kalau dapat yang baik,alhamdulillah lah)

nnt ada lagi tambahan... tunggu ya... 

yg penting dlm sesebuah perhubungan tu,JANGAN TERLALU MENGHARAP dn JANGAN CEPAT PERCAYA DGN KATA-KATA.

jgn la cepat serah-menyerah neh.kalau dia nak kita, dia tunggu la.
x yah la takot kena tinggal,jodoh tu dah lama tertulis utk kita sebelum
keluar dari perut ibu lagi.sebelum ruh ditiup masuk ke jasad.

Lelaki ni kalau dia betul2 nak..serious... yg penting IKHLAS dgn kite..
semua benda akan lalui jalan dgn MUDAH dan DIREDHA.esok lusa tau2 dah jemput majlis kawen je.

so,perempuan...
TIPS nak elak kena tipu,pilih la lelaki yg CAKAP SERUPA BIKIN.
DIA NAK YOU,KESUNGGUHAN DAN TANGGUNGJAWAB TU BERIA-IA
DIORANG LAKUKAN DGN RELA HATI.
bukan susah nak detect diorang ikhlas ke tidak, nak detect 'sweet talker a.k.a penipu ni' senang je..diorang x akan larat nak berlakon 'baik dan suci' smpai 2/3 bulan.dan mereka ini golongan yg cepat bosan.
yg ini sgt... sbb bila dia da bosan dia akan beralih ke mangsa yg lain... supaya dia dpt ape yg dia hajatkan... 

pengalaman itu mendewasakan & selamat maju jaya kepada sekalian perempuan.

“Orang-orang yang suka berkata jujur mendapatkan tiga hal, kepercayaan, CINTA, dan rasa hormat. - Saidina Ali bin Abi Thalib”

No comments:

Post a Comment

Cintailah seseorang itu atas dia siapa dia sekarang dan bukan dia sebelumnya.kisah silam tidak perlu diungkitkan lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya dengan sepenuh hati...

Find me

Wasallam...

Thanks for visiting me!!!